Penni ajatuksistasi

Tiesitkö, että ajatuksella on suuri voima ja että se vaikuttaa suoraan meidän hyvinvointiimme? Tiesitkö myös sen, että päässämme pyörii päivän aikana n. 60 000 ajatusta tai sen, että 90% niistä ajatuksista on toistuvia? Eli jos tiedetään, että yksi kymmenestä ajatuksestasi on herkeämättä päässäsi, voidaan helpommin ymmärtää ajatuksen voiman tärkeys sekä positiivisten ajatusten hyöty.

Valitettavan monen kohdalla suurin osa niistä päivän toistuvista ajatuksista on negatiivisia ja näinollen sillä vaikutetaan suoraan sekä sen hetkiseen olotilaan että pitkäkestoisemmin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Asenneasiat ovat olleet itselläni taas tapetilla tämän alkaneen kevään aikana. Olen huomioinut liiankin hyvin lähelläni olevat, kurttunaamaiset ihmiset, sillä jostain syystä keväällä, kun itse tunnen herääväni ja puhkeavani luonnon lailla kukkaan, jotkut käpertyvät itseensä, kurtistavat kasvojensa ilmeitä entisestään ja näyttävät kärsivän sen hetkisestä elostaan. Se valitettavn usein myös kuuluu: kitinä ja kaikenlainen narina mitättömistäkin asioista täyttää mielen eikä millekään valoisalle ajatukselle anneta tilaa. Ei edes lämmittävä ja valaiseva aurinko saa näitä negatiivisuudellaan itseänsä marinoivia ihmisiä ilahtumaan. On täysin käsittämätöntä, miten ainainen negatiivisuus ei häiritse omaa olotilaa niin, että sen suuntaa yrittäisi jollain keinolla kääntää. En suostu uskomaan, että ihminen tuollaisessa negatiivisuusbuustissaan voisi olla onnellinen ja kyetä nauttimaan eteen tulevista kauniista asioista mitä kevät luonnollisestikin synnyttää.

Negatiiviset ajatukset edesauttavat pitkäaikaisen stressin syntyä ja sillä on suora tuhoisa vaikutus terveyteemme. Itse koin tämän viime vuonna, joten tiedän mitä stressi ja huoli saa aikaan. Stressi alentaa immuunisysteemin toimintaa ja antaa tulehduksille tilaa mellastaa kehossamme. Stressi voi myös häiritä autoimmuunijärjestelmää ja aiheuttaa näin erinäisiä kehon vastareaktioita.

Ajatuksesi on siis kuin istutettu siemen tasapainoiseen elämääsi. Mikä tahansa elämäsi tarkoitus, terveydellinen tähtäimesi tai liikunnallinen tavoitteesi on, ajatuksiesi merkitys on suurempi kuin todellinen tekosi. Ole itsellesi armollinen,  rehellinen ja pidä elämää suurena lahjana. Kaikessa olossamme on aina jokin kaunis ja tarpeelinen sanoma maailmalle; tehosta siis oloasi toistuvilla positiivisilla ajatuksilla sekä teoilla ja paranna sitä kautta fyysistä terveyttäsi…

Alla lueteltuna muutama itselleni tärkeä teko tai asia, jotka vaikuttavat omaan ajatuksenjuoksuuni positiivisesti.

Ymmärrys omasta itsestämme

Tietoisuus on kuin lihas – sitä pitää käyttää saadakseen sen kasvamaan. Tietoisuuden harjoittamisen työkalu on ymmärrys itsestämme sellaisena kuin olemme ja sen riittävyydestä. Elä tässä hetkessä, nauti olostasi ja tiedä, että olet riittävä.

Rakkaus

Sellaista kehoa jota ihminen itse vihaa, on vaikea muuttaa. Opi rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. Rakasta itseäsi; vahvuuksiasi sekä heikkouksiasi ja muista, että olet yksi elämän iloista tässä maailmassa.

Pelot

Pelko ruokkii negatiivisia ajatuksia. Ei ole tarpeellista pelätä elämää ja kohdata sitä juuri sellaisena kuin se sinulle on tarkoitettu. Tunnusta pelkosi ja työstä rohkeuttasi.

Jooga

Joogan tiedetään lisäävän ymmärrystä omasta kehosta ja mielestä. Kun tunnet oman kehosi, osaat tunnistaa myös niitä tunnelukkoja, jotka vaikuttavat olemiseesi sekä ajatuksiisi. Kehitä oman kehosi tuntemusta ja voimista läsnäoloasi.

Positiivisuus

Täytä mielesi positiivisilla ajatuksilla, sillä jokainen solu meissä reagoi ajatuksiimme. Positiivisilla ajatuksilla sekä teoilla on suuri voima tuottaa eheyttä ja voimaa kehoomme. Myös musiikin kuuntelu herättää aistimme ja saa aikaan positiivisia värähtelyitä.

Ympäristö

Meillä on valinnanvapaus valita seuramme juuri niin kuin itse tunnemme. Miksi siis tuhlata aikaa sellaisiin ystäviin, joilla on negatiivinen vaikutus tai joiden seura aiheuttaa vain harmia ja pahaa mieltä. Ympäröi itsesi hymyilevillä ja aurinkoisilla ystävilläsi  ja rakasta negatiivisimpia ystäviäsi vähän kauempaa.

Päästä irti

Päästä irti kateudesta, katkeruudesta ja vihasta. Päästä irti kaikesta negatiivisesta; tavaroista ja asioista, jotka eivät enää palvele tämän hetkistä oloasi. Muista, että anteeksianto kuuluu osana matkaasi irti päästämisessä ja on osa omaa hyvinvointiasi.

Laadukas uni

Unen tarve on meillä kaikilla erilainen, mutta jokaisen omalla mittarilla mitattuna unen laadun tulisi olla niin hyvää, että aamulla tuntisimme olomme virkeäksi ja seikkailunhalusieksi uuteen päivään. Negatiiviset ajatukset häiritsevät unta, joten suggestoi itsesi positiivisilla ajatuksilla, rentoudu, vaivu uneen ja herää uuteen päivään hymyillen.

Ravitse aivojasi

Jokainen suuhusi laittama ruoka joko edistää terveyttäsi tai ruokkii stressiä. Sokeri ei ravitse!! Juo vettä (paljon) ja syö ravitsevia sekä voimaannuttavia ruokia. Aseta ruokailuajat itsellesi niin, että aivosi jaksavat jatkuvasti tuottaa kauniita ajatuksia.

Nautinnot

Mikä tahansa asia tai teko tuottaa iloa ja hyvää mieltä, vaikuttaa ajatuksenjuoksuusi positiivisesti. Se voi olla juuri siivottu koti, kynttilänvalo, hankittu tavara, kukka-asetelma pöydällä tai kahvihetki parvekkeella.. Hemmottele itseäsi sopivin aikavälein ja tee elämästä itsessään nautinto.

Love, K.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla